IMG_1855 (Kopie)ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft vrijdagochtend 20 december voorgelezen op basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam. Rond half negen stapte de burgervader de school binnen en maakte kennis met de kinderen van groep 2/3. Juf Lenny had de kinderen voorbereid op het bezoek en vertelde dat de burgemeester kwam voorlezen over ‘anders zijn’. RADAR (stichting die strijdt voor Gelijke Behandeling) had namelijk de school gevraagd of Blase bij hen zou mogen komen voorlezen.

Hoopvolle boodschap
Herman Oldenhuis, directeur van ’t Nokkenwiel vertelt waarom de school is ingegaan op het verzoek van RADAR: “Voor ‘t Nokkenwiel is voorlezen een manier om iets over te dragen en in gesprek te gaan over normen en waarden. Zeker ook met dit boekje, want het verhaal van Kikker en de vreemdeling laat zien hoe een echte ontmoeting vooroordelen wegneemt. Dit laatste is in de dagen voor kerst een hoopvolle boodschap voor de kinderen van de ’t Nokkenwiel, maar zeker ook voor alle volwassenen.”

Vooroordelen
RADAR wil met het boekje ‘Kikker en de Vreemdeling’ van Max Velthuis laten zien dat je discriminatie ook kunt bestrijden door herkenning en contact . In het boekje is op een toegankelijke en vriendelijke manier beschreven hoe vooroordelen werken en hoe je iemand die  ‘anders’  is toch onbevangen tegemoet kunt treden.

Foto’s: Herman Oldenhuis.

IMG_1855 (Kopie)

IMG_1849 (Kopie) IMG_1859 (Kopie)