IMG_9962 (Kopie)ALBLASSERDAM – De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft donderdag 19 december, in opdracht van de gemeente Alblasserdam een meetpunt voor fijnstof geplaatst in de bocht Dam/Ruigenhil om voor een langere periode fijnstof te kunnen meten. De gegevens van dit lokale meetstation dienen ter aanvulling op de landelijke rekenmodellen en metingen voor het Nationaal Samenwerkingprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Meer duidelijkheid
In januari 2013 heeft de gemeenteraad haar zorgen uitgesproken over de mogelijke schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid als gevolg van overmatige fijnstofbelasting. In de afgelopen jaren, bij de bespreking van de ‘regionale monitoringsrapportage luchtkwaliteit’, is meerdere keren aan de orde geweest dat de luchtkwaliteit niet aan de wettelijke norm voldoet. Het lokale meetstation moet zorgen voor meer duidelijkheid.

Rapportage
De gemeente zal de komende vier maanden de luchtkwaliteit gaan meten. In april 2014 zal de gemeente een eerste rapportage presenteren over de luchtkwaliteit. De bedoeling is om daarna ieder kwartaal een rapportage te publiceren.

IMG_9962 (Kopie)

IMG_9957 (Kopie) IMG_9964 (Kopie) IMG_9957 IMG_9955 (Kopie)