overval-alblasserdamALBLASSERDAM – De politie heeft beelden vrijgegeven, waarop de twee mannen te zien zijn die op vrijdag 6 december een overval pleegden op de supermarkt MCD aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam.  Het tweetal bedreigde het personeel met een vuurwapen en een mes en eiste geld. Het lukte hen om een paar honderd euro buit te maken, waarna zij de Zeevaartstraat in zijn gevlucht. Vervolgens zijn ze via de brandgang tussen de Zeevaartstraat en de Van Eesterensingel de Plantageweg op zijn gerend in de richting van de Cornelis Smitstraat.

Aanhouding
De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart naar de overval. Ter plaatse heeft de afdeling Forensische Opsporing van de politie Eenheid Rotterdam sporen veilig gesteld. Er werd ook een speurhond ingezet en via Burgernet werden de signalementen van de mannen verspreid. Ook is er inmiddels gesproken met diverse getuigen en is een buurtonderzoek gedaan. Een 19-jarige man uit Alblasserdam is gehoord in de zaak, maar al snel bleek hij niets met de overval te maken te hebben.

Vragen
De recherche zet het onderzoek verder voort en daarbij worden ook deze beelden onderzocht. Herkent u (een van) de mannen op de foto, heeft u hen na de overval zien lopen of heeft u andere informatie die de politie kan helpen dit misdrijf op te lossen, neemt u dan contact op met district Zuid-Holland-Zuid van de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

overval-alblasserdam

IMG_9280 [Desktop Resolutie] DSCF4571_1024x674