P1020319 (Kopie)ALBLASSERDAM – In navolging van zeven andere organisatie heeft dinsdag 17 december ook het Rode Kruis  een handtekening geplaatst onder de intentiesamenwerking van de Werkgroep Eenzaamheid Alblasserdam. Gerrie de Boer van het Rode Kruis plaatste haar handtekening in gezelschap van Bep Hofstede die ook als vrijwilliger bij het Rode Kruis werkt. De SWA werd vertegenwoordigd door Hester Willemsen, directeur van de Stichting Welzijn Alblasserdam en Jeannette van Wijngaarden, projectleider werkgroep eenzaamheid.

Het Rode Kruis is als achtste deelnemer aangeschoven bij de werkgroep, naast Rivas zorggroep, Waardeburgh, de Hervormde Kerken, een vertegenwoordiger van de Voedselbank, Stichting MEE, een vertegenwoordiger van  WMO-adviesraad en de Stichting Welzijn Alblasserdam.

Eenzaamheid verminderen
De werkgroep is in september 2013 gestart met als doel de eenzaamheid van  inwoners van Alblasserdam te verminderen en preventief te werken door te luisteren naar de signalen die iemand kan afgeven als hij of zij eenzaam is of dreigt te worden.

Bezoeken
De werkwijze bestaat voornamelijk uit de mensen thuis te bezoeken om te luisteren naar de wensen van iemand die aangegeven heeft last van eenzaamheid te hebben. Door de samenwerking met de verschillende organisaties kan er op een doeltreffende manier aan de problematiek eenzaamheid gewerkt worden. Vanaf september tot nu in december zijn er al verschillende successen behaald.

Informatie
Een ieder die meer informatie wenst kan contact opnemen met Jeannette van Wijngaarden van Stichting Welzijn Alblasserdam, tel. 078-2021225, [email protected]

P1020319 (Kopie)

Deel dit bericht via...