IMG_9937 (Kopie)ALBLASSERDAM – Klaas (75) en Gré (73) Evenhuis uit Alblasserdam zijn woensdag 18 december exact vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase ging bij het echtpaar langs om hen te feliciteerden met het gouden jubileum. Hij overhandigde het tweetal een boek over de molens in Kinderdijk.

Ontmoeting
Klaas en Gré zijn van oorsprong Groningers, maar zijn veertien jaar geleden, na een tijd in Delft gewoond te hebben, naar Alblasserdam verhuisd, omdat hier familie woont. De Damdorpers hebben elkaar ontmoet, via de vriendin van Gré. “Zij stelde me aan Klaas voor,” vertelde Gré. Na hun trouwen, werkte Klaas jarenlang bij de TU Delft en deed Gré vrijwilligerswerk.

Hardlopen
Beiden zijn nog steeds actief. Klaas gaat nog elke week een uur hardlopen en maakt regelmatig dagwandelingen van vijftig kilometer.  Klaas: “Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal nog kan doen. Ik heb altijd veel aan sport gedaan. Waarom zou ik het laten, als het nog kan? Het gaat me nog lekker af.” Gré doet vrijwilligerswerk voor de Havenkerk en gaat zo nu en dan naar het Hoochhuis.

Damzicht
Het echtpaar, dat kinderloos is, viert het vijftigjarig huwelijk woensdag bij restaurant Damzicht op de Dam in Alblasserdam.