Contract manager Sportcentrum Blokweer met BSSA (Kopie)ALBLASSERDAM – Het sportcentrum Blokweer in Alblasserdam valt per 1 januari onder de dagelijkse leiding van manager Ad van ’t Hof. Dinsdag 17 december werd een contract ondertekend, waarin is opgenomen dat het beheer van Blokweer per 1 januari 2014 van de gemeente Alblasserdam, overgaat naar de Beheer Stichting Sport Alblasserdam. Vanaf dat moment is de beheersstichting verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van sportcentrum Blokweer.

Het dagelijkse vrijwillige bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Mart van de Burgh, penningmeester Ronald Zijderveld en secretaris Dimphi van Amen. Ondersteunde bestuursleden zijn Michael Haveman van de zaalsport en er is een openstaande vacature voor de zwemsport. Al het personeel van het sportcentrum gaat per 1 januari 2014 over van de gemeente naar de stichting.

Ad van ‘t Hof
Voorzitter Mart van de Burgh is blij met Ad als manager van Blokweer. Hij vertelt:  “Ad van ‘t Hof is een gedreven persoonlijkheid, een mensen mens, die als manager dit nieuwe avontuur met het sportcentrum gaat aansturen. Ad heeft veel connecties met het verenigingsleven en de Alblasserdamse bevolking. Dit is voor de stichting erg belangrijk. Het plan rondom het sportcentrum heeft een grote inbreng van vrijwilligers en wij verwachten dat Ad samen met de verenigingen deze mensen kan binden en een optimale samenwerking kan creëren tussen betaalde krachten en vrijwilligers in het sportcentrum Blokweer. Het bestuur heeft groot vertrouwen in Ad van ‘t Hof, die het beleid onder verantwoording van het bestuur BSSA gaat uitvoeren.”

Medeverantwoordelijk
De overdracht van beheer en exploitatie van gemeente naar stichting past in het beleid van de gemeente Alblasserdam om de inwoners, verenigingen en gebruikers meer bij het gemeentelijk beleid te betrekken en hen zelf medeverantwoordelijk te maken.

Exploitatie
Van de Burgh: “De gemeente beschouwt deze overdracht de komende twee jaar als een ‘transitie periode.’ Het stichtingsbestuur krijgt, in nauw overleg met de gebruikers, de gelegenheid tot een verantwoordelijke exploitatie van de accommodatie te komen en de gemeente neemt in deze periode haar verantwoordelijkheid, als dit nodig is. Het bestuur heeft de afgelopen maanden veel tijd en energie gestopt in de aanloop naar 1 januari 2014. Hoewel de accommodatie onder andere uit een, prachtig, zwembad bestaat, heeft de gemeente laten weten het stichtingsbestuur in de transitie periode niet te laten zwemmen.”

Zomer 2014
In de zomer van 2014 is naar verwachting de oplevering van het eerste 2521gz concept zwembad ter wereld. Er is wereldwijde belangstelling voor dit project in Alblasserdam.

Foto: Peter Lodder.