IMG_1395foto1 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het Jongerenwerk Alblasserdam, organiseert op vrijdag 20 december, samen met het Jongerenwerk Molenwaard, een ‘0%NIX Party’ in een Kinderdijkse horecagelegenheid. Het alcoholvrije feest is bedoeld voor leerlingen uit groep acht en de brugklas en duurt van 20.00 tot 00.00 uur. De DJ’s die zullen draaien zijn DJ GIO en Quinsy Wilson. Het initiatief voor dit feest is ontstaan vanuit het doel kinderen en hun ouders/opvoeders voor te lichten over alcoholgebruik.

Afspraken
“Het is erg belangrijk dat ouders en kinderen over alcohol  in gesprek treden en afspraken maken.  De organisatoren hopen hier een steentje aan bij te dragen met de 0%NIX feesten,” vertelt Arnoud van Rijnsoever van het Alblasserdamse jongerenwerk.

Tasjes en dikke prijzen
In de weken voor het feest op 20 december zullen het Jongerenwerk Molenwaard en het Jongerenwerk Jeugd-Punt Alblasserdam tasjes met voorlichtingsmateriaal in de groepen acht van de basisscholen verspreiden. Onderdeel van dit tasje is een enquête zijn, die de kinderen bij hun ouders mogen afnemen. Als deze enquête op 20 december wordt ingeleverd,  is de entree gratis. Bovendien doen de kinderen dan automatisch mee met een loterij waarbij ‘dikke prijzen’ worden verloot. Het feest word mede mogelijk gemaakt door Funkin Cocktails en deze voorziet het feest van heerlijke alcoholvrije cocktails.

Enquête
Wie geen enquête heeft ontvangen, kan deze woensdag persoonlijk afhalen bij het Jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland. Alblasserdammers kunnen voor de enquête terecht bij het Jongerenwerk Jeugd-Punt Alblasserdam via telefoonnummer 078-6931113.

IMG_1395foto1 (Kopie)