IMG_00000046 (Kopie)ALBLASSERDAM– De knipactie voor Serious Request van kapsalon ’t Hoekje in Alblasserdam, is woensdag 11 december een groot succes geworden. In het totaal werd er 815,75 euro opgehaald. De kapsters Pien, Yvonne en Miranda zaten van 18:00 uur tot 20:30 tjokvol met klanten. De opbrengst van het knippen gaat in z’n geheel naar het Rode Kruis.

De voeten brandden een beetje en de handen zijn wat strammer dan anders. Niet gek na een ‘december-drukke-dag’ gewerkt te hebben om er dan vervolgens nog een paar uur aan vast te plakken voor het goede doel. “Moe, maar voldaan,” meldt Miranda Boon, eigenaresse van kapsalon ’t Hoekje. “We hebben zoveel leuke reacties gehad; dat was een enorme stimulans voor ons om die extra uren te maken. Daarnaast hebben veel klanten spontaan gedoneerd in de box die bij de kassa staat. Sommige klanten rekenen af en geven hetzelfde bedrag nog eens uit aan Serious Request. Fantastisch toch?”

De actie is echter nog niet klaar. Tot en met 21 december staat in de kapsalon de box bij de kassa. Iedereen die wil doneren kan dat tijdens de openingsuren van de kapsalon doen. “De meter is nu de 600 euro gepasseerd. We hopen op een prachtig eindbedrag dat we 22 december gaan overmaken aan het Rode Kruis,” stelt Miranda. ’t Hoekje is gevestigd aan het Scheldeplein in Alblasserdam.