IMG_9473 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Winkelcentrum Makado is in de afgelopen periode opnieuw veiliger en klantvriendelijker geworden. Om die reden kreeg het centrum deze week voor de tweede keer een KVO-tegel uit handen van Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV). Het centrum wist de tweede ‘ster’ te behalen. Twee jaar geleden ontving het Makado haar eerste ‘ster’ voor een schoon, heel en veilig Makado. Het keurmerk werd aangeboden op een tegel, die direct in het straatwerk werd geplaatst.

Magnifiek
Elke twee jaar vindt er een keuring om te zien of het KVO proces goed blijft lopen. De KVO-werkgroep bestaat uit afgevaardigden van de politie, brandweer, gemeente, vastgoedbeheerder MVGM en ondernemers. Vooral de onderlinge samenwerking wordt door alle deelnemers erg goed gewaardeerd. Makado heeft speciaal voor het keurmerk een servicemanager aangesteld om het winkelcentrum schoon, heel en veilig te houden. Op dit moment is er sprake van nul winkelleegstand in Makado. “Dat is magnifiek. Daar kan het centrum trots op zijn. Je ziet wel eens andere centra en dat zijn net van die tochtgaten,” zei wethouder Ad Cardon.

Moeilijkere uitdaging
Voorzitter Arie Bakker van Keurmerk Veilig Ondernemen zei blij te zijn met de tweede ster, maar dat er nog steeds dingen te verbeteren zijn. “Een ster verdienen is mooi en daar kunnen we trots op zijn, maar de volgende stap is een nog moeilijkere uitdaging. Nu hebben we gedaan wat we beloofd hadden, maar het is nog niet helemaal klaar. We gaan door en hopen over twee jaar een derde ster te halen.”

Vijf sterren
Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid wenste het centrum veel succes. Als het winkelcentrum door blijft gaan met het verbeteren, komt er om de twee jaar een ster bij. Er zijn maximaal vijf sterren te halen.

 

IMG_9462 [Desktop Resolutie] IMG_9464 [Desktop Resolutie] IMG_9473 [Desktop Resolutie] IMG_9487 [Desktop Resolutie]