PvdA Top 5 Raadsverkiezingen 2014 (Kopie)ALBLASSERDAM – Rinus van Lavieren wordt lijsttrekker van de PvdA in Alblasserdam voor de gemeenteraadsverkiezing van 2014. Arie Ooms wordt ‘lijstduwer’. Dat is tijdens de ledenvergadering van enkele weken geleden besloten, meldt de PvdA vrijdag 13 december. Tijdens de vergadering werd de kandidatenlijst vastgesteld en ontstond discussie over het verkiezingsprogramma. Het programma wordt in januari gepresenteerd.

Volgens de PvdA staan op de kandidatenlijst “veel aantrekkelijke kandidaten die hun sporen hebben verdiend in het Alblasserdamse of nog gaan verdienen”.  Zo is Van Lavieren acht jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad en werd hij gevormd in de Rotterdamse haven en bij Nedstaal

Verder op de lijst staan:  2. Tamara Bijl, 3. Jan Lok, 4. Haci Erdogan, 5. Leo Verwoert, 6. Ria Barra,  7. Turan Kulaksiz,  8. Sylvie Kersbergen, 9. Coby van der Linden,  10. Orhan Yilmaz, 11. Andre Leeuwis, 12. Simon Stehouwer, 13. Cees van leeuwen, 14. Gerard Westenberg, 15. Geert Kuiper,  16. Gert Klootwijk, 17. Nico Fiole, 18. Wilma Stehouwer, 19. Harry vd Zijden, 20. Wim Stout, 21. Arie Ooms.

Tijdens de Ledenvergadering van 23 januari 2014 zullen de leden uit de vier kandidaten voor het wethouderschap een keuze maken. De leden bepalen dan wie er naast Rinus van Lavieren als wethouderskandidaat de campagne zal voeren.

Foto gemaakt door: PvdA Alblasserdam.