IMG_9509 (Kopie)ALBLASSERDAM – Barend en Martha Klok uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. 52 jaar geleden werden de twee verliefd en dat is zo gebleven. “Het is nog steeds een lekker ding. Hij heeft een lekker, mooi, rond kaaskopje en is er altijd voor me als ik dat nodig heb. Ik ben zó gelukkig met hem,” glundert Martha(68). Ook Barend(74) is nog steeds dolblij met zijn vrouw. “We hebben veel meegemaakt en hebben elkaar al die jaren gedragen.”

Bloemen
Vrijdag 13 december bracht burgemeester Bert Blase een bezoek aan het echtpaar dat in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam woont. Blase overhandigde en mooi boeket bloemen aan het jubilerende tweetal.

Klapzoen
Barend en Martha komen van oorsprong respectievelijk uit de kaasstad Alkmaar en het Drentse Emmen, maar hebben elkaar ontmoet in Alblasserdam. “Ik lag in de kost in Alblasserdam en Martha’s ouders waren naar Alblasserdam verhuisd omdat er werk was bij de Kabelfabriek. (Nedstaal),” vertelt Barend. Martha vervolgt: “Wij woonden vijf huisjes verderop en hij kwam altijd de Donald Duck lezen en regelmatig de fietspomp lenen. Mijn moeder zei een keer tegen me: ‘volgens mij ziet hij wat in je’.  Ik heb hem een keer opgewacht op de hoek van de straat en een praatje gemaakt. Tijdens m’n verjaardag vroeg hij me mee uit naar de bioscoop. Daar kreeg ik de eerste klapzoen van ‘m. Twee jaar later zijn we getrouwd.”

Prinsessen
Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en twee kleindochter. “Dat zijn mijn twee prinsessen,” wijst Martha naar een foto aan de wand in de kamer.

Actief
De Alblasserdammers zijn nog actief bij de scootmobielclub, het klaverjassen, de WMO-raad, de flatcommissie en meer. “We plukken de dag en zijn erg blij dat we het zo goed met elkaar kunnen vinden. Zowel in goede, als minder goede tijden. Belangrijk is dat je altijd met elkaar blijft praten. Het leven kent pieken en dalen en daar moet je mee leven. Voor mij geldt: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd,” besluit Martha.

IMG_9509 (Kopie)

IMG_9502 (Kopie)