fotoALBLASSERDAM – Twee vrouwen worden ervan verdacht in de afgelopen weken voor honderden euro’s aan boodschappen en artikelen te hebben gestolen in het Makado in Alblasserdam. Er werd onder meer bij Albert Heijn, TerStal, Hema en Xenos geshopt zonder te betalen. Op camerabeelden is te zien hoe de vrouwen met volle boodschappenkarren weglopen zonder te betalen. Afgelopen dinsdag kon één van de vrouwen, mede dankzij de centrummanager van het Makado, aangehouden worden op het Cortgene.

De manager herkende de vrouw van camerabeelden. Niet veel later werd de dievegge uit Almere meegenomen door de politie. Zij zit, voor zover nu bekend, nog steeds vast, omdat de vrouw niet alleen voor de diefstal in het Makado werd gezocht. Wat zij nog meer op haar kerfstok heeft, is nog onduidelijk. De politie kon daar donderdag 12 december nog geen toelichting op geven.

De andere dievegge wist te ontsnappen en is nog spoorloos.

De vrouwen maakten bij hun diefstallen gebruik van geprepareerde tassen die voorkwamen dat het alarm afging. De boodschappen die bij AH gestolen werden, konden nog net op tijd teruggehaald worden. Winkelend publiek zag namelijk dat de vrouwen met een overvolle kar via de ingang weer weg wilden gaan. Personeel van de supermarkt sprak de vrouwen buiten aan, maar de vrouwen ontkenden dat zij de kar meegenomen hadden. De dieven konden daarom niet aangehouden worden. Eerder dit jaar stalen de dames, die een kind bij zich hadden, ook al spullen uit diverse winkels in het centrum in Alblasserdam.