Johan de WittstraatALBLASSERDAM – Bewoners van de flat aan de Johan de Wittstraat zitten al drie dagen zonder verwarming. Zondag begaf de verwarmingspomp het en sindsdien zitten de bewoners zonder centrale verwarming. “Het is een heel oud verwarmingssysteem,” vertelt een medewerkster woningcorporatie Woonkracht10, verhuurder van de flatwoningen.

Ze vervolgt: “Het onderdeel dat we nodig hadden om de verwarming te repareren, moest van ver komen. We snappen dat het heel vervelend is om met dit weer in de kou te zitten. Als het goed is moet de kachel het vandaag (lees: woensdag) weer doen.”

De bewoners van de flat zijn ‘not amused’. ” Dit houdt in dat ook ouderen, kleine kinderen en mensen met reuma in de kou zitten. Het is een verwarmingsinstallatie uit grootmoeders tijd. Heel fijn, maar wel een dikke vette huurverhoging doorvoeren. Schande!,” vindt één van hen.

Woonkracht10 laat weten alles op alles te zetten om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.