ALBLASSERDAM – Twee legerhelikopters zijn maandagavond 9 december rond 21.00 uur langs en over Alblasserdam gevlogen. Het was de bedoeling de Cougar heli’s  van de Koninklijke Luchtmacht bij de kust gingen oefenen, alleen de weersomstandigheden lieten dit halverwege de route niet toe. “Het weer werd steeds minder en daardoor konden we niet meer aan de minimum vlieghoogte voldoen, vertelt majoor Wilko ter Horst van de Koninklijke Luchtmacht.

Besloten werd om de geplande route niet door te vliegen, maar linksaf te slaan. Ter Horst: “Bij Alblasserdam zijn we gedraaid. Via de landerijen en het buitengebied zijn we naar Brabant gevlogen. We hebben niet over het woongebied gevlogen.”

In Alblasserdam bleven de twee helikopters niet onopgemerkt. Via sociale media vroegen Damdorpers zich af wat er aan de hand was. “De heli’s maken een doordringend ‘boem, boem, boem, boem-geluid’. Zeker als mensen het geluid niet herkennen, kan ik me goed voorstellen dat ze zich afvragen wat er loos is. Maar goed, wij waren het dus,” aldus Ter Horst.

 

Deel dit bericht via...