IMG_9141 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse comité van de stichting Woord en Daad gaat de komende weken in en rondom Alblasserdam de post bezorgen. De opbrengst van de actie is bedoeld voor hulp aan mensen op de Filipijnen, die een aantal weken geleden getroffen werden door de tyfoon Haiyan. Het idee is dat mensen uit Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Hendrik-Ido-Ambacht op een aantal adressen een grote envelop op kunnen halen om daar hun te versturen (kerst) kaarten in te doen. Goedkoper
Die grote envelop met kaarten wordt vervolgens in een inzamelbus gestopt, waarna de comitéleden zelf de post rond gaan brengen. “Een kaart laten bezorgen kost bij ons 35 cent per stuk. Dat is twintig cent goedkoper dan het normale bezorgtarief. We hopen dat veel mensen hier aan mee gaan doen,” zegt Albert van de Pol van Woord en Daad.

Stempel
“We hebben inmiddels alle kerken in Alblasserdam gevraagd om mee te doen met de actie. In de kerken die meedoen, is de envelop voor de kaarten alvast uitgedeeld. Tot 20 december kunnen mensen meedoen met de actie. Na inleveren zetten wij bij sorteren een stempel er op dat de kaart door ons is bezorgd,” vertelt comitélid Wilma Schoonderwoerd.

Vijf organisaties
Het opgehaalde geld wordt besteed aan hulp op de Filipijnen. Behalve Woord en Daad, doen de organisaties Dorcas, Tear, Red een kind en ZOA mee aan de hulpverleningsactie in het getroffen gebied.

Meedoen
Meedoen aan de actie kan via de onderstaande adressen. (tot 21.00 uur ’s avonds op te halen, dan wel tijdens de openingstijden van de winkels)

Alblasserdam
Verweij, Van Lennepstraat 66
Kruidenhuis, Dam 79
Van de Pol, Zwarte Paard 1c
Helmink, Liesgras 20
Van der Kruijt, Blokweerweg 82
Schoonderwoerd, Merelstraat 19
Kole, Kastanjelaan 44
Groenendijk, Prinses Marijkestraat 9
De Krekel, Makado 25
De Schuilplaats, Plantageweg 13 A

Kinderdijk
Bakkerij Stam, Molenstraat 143

Nieuw-Lekkerland
De Parel, Kleyburgplein 27
Bakkerij Stam, Klipperstraat 12 a

IMG_9134 [Desktop Resolutie]