Kapsalon t Hoekje alblasserdam scheldepleinALBLASSERDAM – De kapsters Yvonne, Pien en Miranda van kapsalon ’t Hoekje op het Scheldeplein in Alblasserdam, gaan woensdagavond 11december knippen voor het goede doel Van iedere klant die zich vanaf 18:00 uur laat knippen, gaat de opbrengst in zijn geheel naar Serious Request. Tijdens de actie wordt er enkel geknipt. “We willen zoveel mogelijk mensen de kans om de actie te steunen. Langdurige behandelingen staan dat idee in de weg,” vertelt Miranda.

Landelijke actie
Serieus Request  wordt al negen jaar lang jaarlijks georganiseerd door het landelijk radiostation 3FM in samenwerking met het Rode Kruis. Het betreft een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Dit jaar is gekozen voor de kinderen die sterven door diarree. Dit jaar plaatst 3FM het glazen huis in Leeuwarden, waarvandaan 3 dj´s heel Nederland oproepen in actie te gaan voor het goede doel. In samenwerking met huisleverancier Indola, onderdeel van Henkel, willen de medewerkers van kapsalon ´t Hoekje ook proberen bij te dragen aan een oplossing die voorkomt dat 800.000 kinderen per jaar sterven aan diarree.

Afspraak
Iedereen die zich wil laten knippen en daarmee helpt om de kindersterfte door diarree tegen te gaan, wordt opgeroepen om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Kapsalon ‘t Hoekje is gevestigd op Scheldeplein 1b te Alblasserdam. Telefoon 078-6912270.