IMG_9129 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Lammert de Vries (75) en Hanna de Vries – Maring (71) uit Alblasserdam zijn deze week met een bezoek van burgemeester Bert Blase vereerd, omdat het echtpaar op 29 november vijftig jaar getrouwd was. Het tweetal kreeg uit handen van Blase een cadeau voor het behalen van de gouden mijlpaal.

Kabelfrabriek
Lammert en Hanna wonen aan de Pieter de Hoochplaats en wonen inmiddels 49 jaar in Alblasserdam. Daarvoor woonden zij in Groningen. De familie verhuisde, omdat Lammert bij de Kabelfabriek (Nedstaal) werk kon krijgen.

Van boven
De twee hebben elkaar voor het eerst ontmoet in het Groningse Warfum. “Ik fietste met een vriend door de straat, zag haar staan en dacht: ‘Dat is haar.’ Het werd me van boven ingegeven. We stapten af en een meneer zei: ‘Ga maar naar binnen hoor’. Dat hebben we gedaan en sinds die tijd was het ‘aan’,” reconstrueert Lammert.

Kinderen
Na die tijd volgden overheersend gelukkige jaren, waarin het echtpaar twee zonen kreeg. Inmiddels heeft het tweetal ook al vier kleinkinderen. Afgelopen week werd samen met de familie, tijdens een bowlingfeest, het jubileum gevierd.

IMG_9129 [Desktop Resolutie]

IMG_9124 [Desktop Resolutie] IMG_9126 [Desktop Resolutie]