IMG_8963 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Toyota Schouten in Alblasserdam heeft deze week voor het eerst een volledig elektrische auto afgeleverd. Geen Toyota maar een Tesla Model S. De gelukkige eigenaar van de wagen is boekhouder Jacob Huisman uit Alblasserdam. “Deze auto rijdt fantastisch, is goed geïsoleerd, zit binnen 5,6 seconden aan de honderd kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Per jaar zal ik er ongeveer 20.000 kilometer mee rijden en dat betekent dat ik dus kan rijden op de stroom die ik thuis opwek met mijn 22 zonnepanelen.”

Voordelen
Het streven van Huisman is om zo te leven dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. “Ik weet dat ik hier de wereld niet mee red, maar alle beetjes helpen.” De Damdorper heeft de auto aangeschaft via zijn bedrijf en wordt door de overheid gesteund met zijn aanschaf: “Ik krijg voor deze aanschaf subsidies, hoef vijf jaar lang geen wegenbelasting te betalen, hoef geen bijtelling te betalen en mag ‘m ook nog eens willekeurig afschrijven.”

Financiering
Omdat Huisman eerst de financiering niet rond kreeg, heeft hij Tesla via Toyota Schouten gekocht. “Zij hebben mij daar goed bij geholpen en er voor gezorgd dat ik de auto kon aanschaffen.”

Eerste
Verkoopadviseur Pieter Dave Kroon van Toyota Schouten vertelt: “We doen veel in hybride auto’s, maar voor ons is het de eerste keer dat we een auto afleveren die volledig op stroom rijdt. Meneer Huisman, die al klant van ons was, kwam begin dit jaar bij ons langs met de vraag of wij hem konden helpen bij de aanschaf van de Tesla Model S. Dat hebben we gedaan.”

Accu
De 7-zitter, die sinds een jaar te leveren is in Nederland, brengt volgens Huisman wel één groot risico met zich mee. “Er is een risico dat ik midden in de winter onverhoopt een lange tijd in de file sta. Als de accu op is, kan de auto ook echt niet meer rijden en zal dan weggesleept moeten worden. Maar goed, dan hebben we weer nieuws voor Alblasserdamsnieuws.nl,” lacht de Alblasserdammer. Hij vervolgt serieuzer: “Het is wel de bedoeling dat er in de toekomst meer snellaadstations in Nederland en in de rest van Europa geplaatst worden. Het risico om weggesleept te moeten worden, wordt dan een stuk kleiner.”

IMG_8937 [Desktop Resolutie] IMG_8967 [Desktop Resolutie] IMG_8971 [Desktop Resolutie] IMG_8979 [Desktop Resolutie] IMG_8985 [Desktop Resolutie]