IMG_9076 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – In verpleeghuis ’t Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland, is dinsdagavond 3 december wateroverlast ontstaan door een gesprongen waterleiding. Rond 19.00 uur werd de lekkage op de derde verdieping ontdekt, nadat een paar plafondplaten naar beneden gekomen waren. Medewerkers van het verpleeghuis belden 112, maar toen de hulp te lang op zich liet wachten, werd één van de handmelders ingedrukt, waarna de brandweerlieden automatisch opgepiept werden en binnen een paar minuten voor de deur stonden.

Meer dan twee uur lang werd er door de brandweerlieden gewerkt met waterstofzuigers, dweilen en emmers. Enkele honderden liters water werden er opgezogen en afgevoerd. Even na 21.30 uur was de klus geklaard.

Hoeveel schade er exact is ontstaan, is nog onduidelijk. Ook hoe de leiding kapot kon gaan, wordt nog onderzocht.

IMG_9076 [Desktop Resolutie]

IMG_9075 [Desktop Resolutie] IMG_9078 [Desktop Resolutie] IMG_9083 [Desktop Resolutie] IMG_9085 [Desktop Resolutie] IMG_9087 [Desktop Resolutie] IMG_9091 [Desktop Resolutie] IMG_9093 [Desktop Resolutie] IMG_9098 [Desktop Resolutie] IMG_9106 [Desktop Resolutie]