Hilda Muilwijk Rietveld(ex-)AlblasserdammersALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische vereniging West-Alblasserwaard heeft een nieuwe fototentoonstelling samengesteld, die vanaf 7 december 2013 te zien is in de bibliotheek A tot Z aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam.

De foto-expositie ‘Uit de oude doos’ gaat over afdrukken van glasnegatieven die nagelaten zijn door de voormalige fotohandel Rouw, thans Foto Theunissen, die de vereniging mocht ontvangen.  Ook zijn er afdrukken van  glasdiapositieven te zien van Hendrik de Jong (de vader van Alblasserdammer Arend de Jong) die op jonge leeftijd geboeid raakte door de fotografie.

Te zien zijn vele foto’s van Alblasserdam en haar inwoners van toen, maar ook van personen uit Nieuw-Lekkerland en de regio. Helaas zijn van velen de namen niet bekend. De vereniging zou het op prijs stellen als de bezoekers haar willen helpen en bij herkenning de namen wil invullen op de bij de tentoonstelling liggende afdrukken. De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind februari 2014.

Foto: Hilda Muilwijk-Rietveld, via Facebookpagina ‘(Ex)-Alblasserdammers’