Interview Ad Korpel Cortgene [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Schrijver Ad Korpel uit Alblasserdam is dinsdag 26 november op 84-jarige leeftijd overleden. Korpel heeft veel betekend voor de geschiedschrijving van de Alblasserwaard; hij schreef in het totaal 27 boeken. Het driedelige  ‘De waard in oorlogstijd’ over de Alblasserwaard tijdens de Tweede Wereldoorlog, was zijn bekendste werk. Verder was de Alblasserdammer  vanaf het ‘eerste uur’ (1981) lid van Historische Vereniging West-Alblasserwaard en schreef veel artikel voor het kwartaalblad van die vereniging. Ook gaf hij veel lezingen en maakte hij duizenden dia’s.

Groot verlies
Voorzitter Ruud Boele van de Historische Vereniging vertelt over Korpel: “Al zijn onderzoeken archiveerde hij nauwkeurig en wij mochten een jaar geleden zijn levenswerk in ontvangst nemen. Wij zijn Ad zeer erkentelijk voor alles wat hij voor onze vereniging gedaan heeft en condoleren zijn familie met dit grote verlies.”

Onderscheidingen
De heer Korpel was drager van de Erespeld van de gemeente Alblasserdam, Lid in de Orde van Oranje-Nassau en begiftigd met de Penning van de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel.

Begrafenis
Op maandag 2 december is er van 13.00 tot 13.45 uur in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam gelegenheid om te condoleren. Aansluitend vindt om 14.00 uur de dankdienst voor zijn leven plaats, waarna de begrafenis plaatsvindt om ongeveer 15.30 uur op de begraafplaats aan de Kerkstraat in Alblasserdam.