IMG_8704 [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – Het pand van Bakkerij Stam aan de Molenstraat in Kinderdijk is in de afgelopen vier weken volledig verbouwd. Vrijdagochtend 29 november heropende Wim Stam (zoon van Wim de zoon van Adri de zoon van Nijs) de vernieuwde bakkerswinkel met het doorknippen van de linten voor de deur. De winkel is van binnen en van buiten totaal veranderd. “En dat was echt hoog tijd. De oude winkel was gewoon op,” vertelt banketbakker Wim die het verbouwingsproces heeft begeleid.

“Dit kun je gerust een metamorfose noemen. De winkel is compleet veranderd. Hier was een schot en daar achter ben ik 86 jaar geleden geboren,” wees bakker Adri naar de nieuwe koffie –en theeruimte. Wim: “In die ruimte was de opslag. Nu kunnen mensen daar even zitten en wat te drinken en te eten nemen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het toilet.”

In de vernieuwde winkel staat een kleine oven die bestemd is om de kleinere artikelen vers te bakken. De grotere artikelen zoals broden worden in Nieuw-Lekkerland gebakken. Over de vernieuwde indeling zegt Wim: “Het is een voluit servicewinkel. Klanten kunnen als ze dat willen, geholpen worden bij hun keuze, maar kunnen zich ook deels zelf bedienen en langs de artikelen lopen. Klanten die deze week langskomen om koffie te drinken, krijgen er een koffiebroodje gratis bij.”

 

IMG_8684 [Desktop Resolutie] IMG_8686 [Desktop Resolutie]   IMG_8704 [Desktop Resolutie] IMG_8739 [Desktop Resolutie] IMG_8741 [Desktop Resolutie] IMG_8747 [Desktop Resolutie] IMG_8750 [Desktop Resolutie] IMG_8759 [Desktop Resolutie] IMG_8769 [Desktop Resolutie]