Captains dinnerALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam spreekt ook dit jaar weer haar waardering uit aan alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de Alblasserdamse gemeenschap. Op vrijdagavond 29 november vindt vanaf 19.00 uur het Captains Dinner 2013 plaats in Cultureel Centrum Landvast.Vrijwilligersorganisaties konden tot voor kort hun vrijwilligers aanmelden voor de Waarderingsprijs en de Vrijwilliger van het Jaar. Voor het eerst kan er dit jaar ook een Vrijwilliger van de Toekomst gekozen worden; speciaal voor vrijwilligers tot en met 23 jaar. Ook dit jaar waren er weer meer aanmeldingen dan plaatsen. Er kunnen maximaal 180 vrijwilligers deelnemen aan het Captains Dinner.

Vaste formule
Het jaarlijkse Captains Dinner heeft een vaste formule. Tijdens het diner duiken raadsleden en leden van de jeugdgemeenteraad in de rol van bedienend personeel. Zo spreken zij hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Naast de verkiezingen en de toespraken is er de muzikale omlijsting, deze keer verzorgd door ‘Jan pak de leuning’.

Prijzen
Iedere vrijwilligersorganisatie of organisatie die werkt met vrijwilligers mag maximaal drie mensen afvaardigen naar het Captains diner. Tevens kunnen zij projecten aandragen voor de waarderingsprijs van €750,-. Uit de genomineerden heeft de jury dit jaar gekozen voor twee kandidaten die op de avond zelf een presentatie geven. De aanwezigen kiezen uiteindelijk de winnaar. De andere kandidaat ontvangt een troostprijs. De genomineerden voor dit jaar zijn: Wijkkerngroep Kinderdijk en Stichting Voedselbank Alblasserdam. Vrijwilligersorganisaties kunnen ook personen voordragen voor de prijzen Vrijwilliger van het Jaar en Vrijwilliger van de Toekomst. Dit jaar waren er twaalf kandidaten waarover de jury beslist. Na afloop ontvangen alle gasten van wethouder Ad Cardon (welzijn) een presentje.

Organisatie
De organisatie van het Captains Dinner is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.