jongerenwerk jeugdpuntALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse jongerenwerk Jeugd-Punt organiseert op zaterdag 14 december een talentenjacht in MFC Maasplein aan de Maasstraat in Alblasserdam. ‘Kinderdijk’s got talent’ biedt jeugd van acht tot achttien jaar een podium om, dat wat zij al lang kunnen of hebben geleerd tijdens de workshops, te laten zien in het Maasplein.

“Zang, dans, muziek, sport etc. Bijna alles kan op dit podium. Iedereen heeft vast wel eens naar Hollands’ got talent gekeken… Kinderdijk heeft ook talent,” vertelt Liesbeth van Heteren – van der Velden van het Jongerenwerk. Deze avond zal worden ondersteund door Leer- en werkbedrijf SMILE.

Workshops
Ter voorbereiding op de talentenjacht biedt het Jongerenwerk/Jeugdpunt Alblasserdam diverse workshops aan:

Streetdance
Wie het leuk vindt om te dansen, kan meedoen met de workshop ‘streetdance’. In drie lessen wordt een hele dans geleerd, die op de avond van “Kinderdijk got Talent” wordt uitgevoerd. De workshop wordt gegeven door Donna Postma in de gymzaal van het Maasplein aan de Maasstraat 30. Dit gebeurt op de volgende data.
27 november  16.30u tot 17.30u
4 december 16.30u tot 17.30u
11 december van 16.30u tot 17.30u

Breakdance
Verder wordt er een cursus breakdance gegeven. Breakdance is een dansstijl die ook wel breaking of bboying wordt genoemd. Het is een acrobatische stijl van dansen met onder andere danspasjes, footwork, freezes, headspins en backspins. Één van de jongerenwerkers vertelt: “Tijdens de drie workshops breakdance gaan we aan de slag met jouw trucjes en maken we daar een spetterende show van. Deze show ga jij presenteren met je eigen muziekkeuze op de Kinderdijk Got Talent 2013.”

Henk
Deze workshop wordt gegeven door Henk Dillen:
29 november van 17.00 tot 18.00
4 december van 17.00 tot 18.00
13 december van 17.00 tot 18.00

In de gymzaal van Maasplein Maasstraat 30 te Alblasserdam.

Gratis inschrijven
Inschrijven voor een van de workshops kan per mail: mljeugdpunt@gmail.com Alle workshops zijn gratis. Wees er wel snel bij, want er kunnen per workshop maximaal tien personen meedoen.