DSC_9532_059 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een 61-jarige automobilist uit Blaricum is dinsdagmiddag 26 november gewond geraakt na een botsing met een lijnbus. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Het ongeval gebeurde op de Burgemeester Keijzerweg tussen Alblasserdam en Papendrecht in. Volgens getuigen kreeg de automobilist, die richting Papendrecht reed,  een klapband en zou hij daardoor uit de koers zijn geraakt. “De auto kwam op de busbaan.  Een bus, die ook richting Papendrecht reed, botste tegen de zijkant van de auto,” vertellen de scholieren.

Openmaken
Omdat het autoportier aan de bestuurderskant niet meer open kon, werd behalve twee ambulances en enkele politie-eenheden, ook de brandweer op het ongeval afgestuurd. Middels een hydraulische schaar en spreider werd de deur geopend en kon de bestuurder uit de auto worden gehaald. De man heeft zijn sleutelbeen gebroken en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Passagiers
De 48-jarige buschauffeur uit Fijnaart (Noord-Brabant) kwam met de schrik vrij. Wel raakte één van de passagiers gewond. Door de botsing botste zij met haar hoofd tegen de stoel voor haar. Zij is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam. Tekst: Peter Stam.

DSC_9532_059 [Desktop Resolutie]

DSC_9519_056 [Desktop Resolutie] DSC_9521_057 [Desktop Resolutie] DSC_9525_058 [Desktop Resolutie] DSC_9535_060 [Desktop Resolutie] DSC_9537_061 [Desktop Resolutie] DSC_9542_062 [Desktop Resolutie] IMG_8467 [Desktop Resolutie] IMG_8481 [Desktop Resolutie] IMG_8483 [Desktop Resolutie] IMG_8486 [Desktop Resolutie]