IMG_8295 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een Duitse herder heeft maandag 25 november een schaap aangevallen. Dit gebeurde in één van de weilanden aan het Buitenpad in Alblasserdam. De hond was thuis ontsnapt en zelf op pad gegaan. Onderweg kwam het dier een schaapskudde tegen en joeg één van de schapen op en beet het dier. Het schaap belandde uiteindelijk in de sloot en werd ook daar een aantal keer gebeten.

Brandweer
Omstanders en een politieagent probeerden de hond weg te jagen en het schaap op de kant te trekken. Dat laatste viel door de natte, zwaar geworden vacht tegen. Met hulp van een zestal brandweerlieden lukte het om het gewonde beest op het droge te krijgen.

Overleven
De veehouder arriveerde niet lang daarna en heeft het schaap meegenomen in zijn busje. Zijn verwachting is dat het dier het wel gaat overleven.

Gevolgen
Welke gevolgen het bijtincident heeft voor de eigenaar van de hond is nog niet duidelijk. Dat hangt onder meer af of er al vaker een dergelijk geval heeft voorgedaan.

IMG_8286 [Desktop Resolutie]

IMG_8295 [Desktop Resolutie]  IMG_8308 [Desktop Resolutie]

IMG_8313-Desktop-Resolutie [Desktop Resolutie]  IMG_8321 [Desktop Resolutie]