IMG_8111 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De inzamelactie van boodschappen voor armere Alblasserdammers is een groot succes geworden. Petra ter Laak en Monique Houwing stonden zaterdag 23 november een dag lang in het portaal van Bas van der Heijden om boodschappenlijstjes uit te delen. Het winkelend publiek kon vervolgens zelf iets van het lijstje kiezen, betalen en afgeven bij de twee Alblasserdammers.

In het totaal werden er veertig kratten met boodschappen binnen gehaald. Daarnaast werd er nog een zo’n zeventig euro gegeven. Van de opgehaald boodschappen worden kerstpakketten gemaakt die vervolgens worden weggegeven aan de minderbedeelde Alblasserdammers. En wie precies ‘minderbedeeld’ is wordt via de ‘weggeefhoek Alblasserdam’ op Facebook en via diverse kerken in Alblasserdam bepaald. “We geven de pakketten aan degenen waarvan wij denken dat zij het het best kunnen gebruiken,” aldus Petra. De pakketten die over zijn worden aan de voedselbank gegeven.

“Het was een geweldige dag. Heel Alblasserdam bedankt voor jullie geweldige donaties. We hebben nog wel dagen nodig om het allemaal uit te zoeken en te sorteren. Het is hartverwarmend. Top, top, top. We zijn moe, maar voldaan,” zo laat Petra weten.

IMG_8133 [Desktop Resolutie] IMG_8113 [Desktop Resolutie] IMG_8111 [Desktop Resolutie]