IMG_8003 (Kopie)ALBLASSERDAM – De vier uilen die donderdag 21 november werden gestolen vanuit een tuin van een woning aan de Polderstraat in Alblasserdam zijn weer terecht. Een jongen uit Nieuw-Lekkerland had de twee kerkuilen en twee bosuilen meegenomen. De ouders van de jongen lazen op deze website over de gestolen dieren en herkenden daarin de nieuwe vogels van hun zoon.

Vrijdagochtend belde de vader in alle vroegte de politie, om zijn zoon aan te geven. Vader, moeder en zoon zijn met de uilen naar het politiebureau in Papendrecht gegaan waar de vogels zijn terug gegeven aan de eigenaar. De zoon is verhoord en gaf aan dat hij ze zelf wilde verzorgen. De Lekkerlander heeft een gesprek gehad met de eigenaar van de uilen.De jongen zal zich in een later stadium moeten verantwoorden voor de rechter.

IMG_8010 (Kopie)