Kerkuil 2ALBLASSERDAM – Vanuit een tuin van een woning aan de Polderstraat in Alblasserdam zijn donderdagmiddag 21 november vier uilen gestolen. Het gaat om twee bosuilen en twee kerkuilen. Één van de koppels had vier jongen, deze uilskuikens zijn niet meegenomen en zitten dus (voorlopig) zonder ouders. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 10.00 en 14.00 uur.

Om de uilen te mogen houden zijn zogenoemde ‘cites-papieren’ nodig. Deze worden uitgegeven door het Ministerie van Landbouw. Wie de dieren zonder deze papieren houdt, is strafbaar en wordt beboet. “Het zijn dus vogels die je in principe niet eens kunt verhandelen,” laat de eigenaresse weten. De roofvogels vertegenwoordigen een waarde van enkele honderden euro’s.

Iedereen die iets heeft gezien of gehoord dat met de diefstal te maken kan hebben, wordt verzocht dit door te geven aan de politie via het nummer 0900-8844. Alle tips zijn welkom.

Foto: Bloggen.be.