IMG_9398-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam vraagt de gemeenteraad om 96.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een nieuwe kunstgrasmat voor korfbalclub CKC Kinderdijk in Alblasserdam. De huidige mat vertoont volgens het college sterke slijtage en kan daardoor gevaarlijk worden voor korfbalspelers. De mat werd in 1998 aangelegd en wordt sindsdien intensief gebruikt. Als de raad instemt met het voorstel, moet de mat voor 1 maart 2014 speelklaar zijn. Dan beginnen namelijk de eerste buitentrainingen en wedstrijden.

Veiligheid
Uit de conditie van het veld blijkt dat de mat in 2013/2014 vervangen moet worden. Ook is de vlakteligging van het veld niet meer goed. “Als de mat niet op korte termijn wordt vervangen, kan de veiligheid van de spelers niet worden gegarandeerd. De mat wordt glad, waardoor spelers uit kunnen glijden,” zo schrijft wethouder Veerman aan de raad.

Gemeentetaak
De gemeente Alblasserdam is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van de velden. Hierbij is inbegrepen dat de gebruikers van het sportcomplex veilig en verantwoord hun sport kunnen beoefenen. Door het vervangen van de mat, voldoet de gemeente aan deze taak.

Vergadering
Dinsdagavond  19 november vergadert de gemeenteraadscommissie over het collegevoorstel. In het voorstel wordt rekening gehouden met de eventuele bouw van een nieuwe sporthal. Één van de voorwaardes is dat er tijdens een eventuele bouw, door de aannemer geen gebruik gemaakt mag worden van het kunstgras.