diefstal-telefoonALBLASSERDAM – Twee vrouwen hebben vrijdagavond 15 november een telefoon van een meisje gestolen. Dit gebeurde bij de McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam. De twee vrouwen, die door getuigen worden beschreven als ‘Roma zigeunerinnen’, liepen even na 23.30 uur langs de gasten en vroegen om geld. Één van de vrouwen vertelde dat zij zwanger was. Het personeel van het fastfoodrestaurant was niet gediend van de bedel-actie en zette het tweetal de deur uit.

Niet veel later bleek dat er tijdens het bedelen een telefoon van een meisje was ontvreemd. De politie werd gebeld en er werd een onderzoek ingesteld. De twee vrouwen zijn tot nog toe niet aangetroffen.

Gorinchem
Het schijnt niet de eerste keer te zijn dat op deze manier een telefoon ontvreemd wordt. Op Twitter meldt Yannick Rietveld, naar aanleiding van een tweet van Twitteragent Rob Vroegh, dat een tijd terug een soortgelijk voorval heeft plaatsgevonden bij eenzelfde restaurant in Gorinchem. Of de zaken verband met elkaar houden, wordt onderzocht.

Tips
Tips over de diefstal en / of de daders kunnen aan de politie doorgegeven worden via het telefoonnummer 0900-8844.