Burgemeester Bert Blase en sinterklaas in AlblasserdamALBLASSERDAM – Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zullen zaterdag 16 november met hun boot ‘De Spanje’ een bezoek brengen aan Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Rond 10.00 uur zal de Sint in de haven van NMC in Nieuw-Lekkerland verwelkomd worden door burgemeester Dirk van der Borg. De stoet vertrekt vervolgens per rijtuig naar het Kleyburgplein en komt daar om 10.30 uur aan.

Nieuw-Lekkerland
Tien minuten later vertrekt Sint Nicolaas naar het Planetenplein, waar hij om 11:00 uur wordt verwelkomd door een groot aantal enthousiaste kinderen. Om 11:30 uur vindt bij Autobedrijf Aantjes-Hofman de prijsuitreiking van een kleurwedstrijd plaats. Om 12:00 eindigt het bezoek in Nieuw-Lekkerland.

Kinderdijk
Rond het middaguur vertrekt het gezelschap richting Kinderdijk. Om 13:00 uur komt Sinterklaas aan bij de steiger tegenover de molens, waar hij wederom door burgemeester welkom wordt geheten. Rond 13:15 uur vindt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats in de Museumzaal van Partycentrum De Klok. Om 14:00 uur vertrekken Sint en zijn Pieten uit Kinderdijk en gaan richting Alblasserdam.

Aankomst in Alblasserdam
Rond 14.30 uur komt Sinterklaas aan in de Haven van Alblasserdam. Direct na de aankomst zal de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaatsvinden. Vervolgens start rond 15.00 uur de rijtoer onder begeleiding van drumband EMS. De stoet zal rijden via de Dam, Plantageweg en Van Eesterensingel naar de hoofdingang van het Makado aan het Wilgenplein. 15.15 uur wordt de sint verwelkomd in het winkelcentrum en zullen er prijzen uitgereikt worden voor de ‘pietenverkiezing’. 16.00 uur vertrekt het gezelschap via de Hema.

Kleurplaat
In de aanloop naar 16 november kunnen er bij een aantal winkels in Nieuw-Lekkerland en Partycentrum De Klok in Kinderdijk kleurplaten worden afgehaald. Daarnaast zijn de kleurplaten te halen bij Van Mourik schoenen op de Dam in Alblasserdam en bij de Hema en speelgoed Blokker en diverse andere ondernemers in het Makado.

Mooiste Piet
In Alblasserdam is er ook een andere wedstrijd uitgeroepen. De kinderen worden gevraagd om als een zo mooi mogelijk pietje naar de intocht te komen. De drie mooiste pietjes winnen een huisbezoek van Sinterklaas met 2 zwarte pieten op 5 december.

Update:

Pietenband de Pepernoot heeft een lied gemaakt en zal dat live uitvoeren tijdens de intocht in Alblasserdam. “Ik zou het echt fantastisch vinden als mensen het nummer al kennen voor de intocht, zodat ze het eventueel mee kunnen zingen,” laat één van de pieten weten. Hieronder het filmpje.