Teus Stam christenUnie AlblasserdamALBLASSERDAM – Op de ledenvergadering van ChristenUnie Alblasserdam is unaniem de kandidatuur van Teus Stam als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing van 2014 bekrachtigd.  Stam volgt Arjan Zwaan op, die na jarenlange inzet voor de ChristenUnie, stopt met het raadswerk. De nummer 2 op de lijst is Peter Sterrenburg, die een aantal jaar, als lid van de schaduwfractie de fractie met adviezen van dienst is geweest. De totale kandidatenlijst van de ChristenUnie telt twintig namen.

Teus Stam heeft ruime ervaring als bestuurder. Sinds begin 2009 is hij bestuurder van Waterschap Rivierenland, waarbij hij momenteel fractievoorzitter is van de SGP/CU fractie. Ook in de raad van Alblasserdam heeft hij een jaar meegedraaid. Daarvoor maakte hij al jaren deel uit van de schaduwfractie.

 

“We kunnen gerust zeggen dat Teus die amateur meteoroloog en molenaar is op de Overwaard, heel goed weet uit welke hoek de wind waait,” laat de fractie middels een persbericht weten.