munten euro geld muntstukkenREGIO – De Drechtsteden, waaronder Alblasserdam, hebben afgelopen jaren zo’n 9,5 miljoen euro bespaard op de uitkeringen door intensieve begeleiding van mensen naar werk door Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en Randstad Groep Nederland

Dat bleek uit de presentatie van regiobestuurder Bert van de Burgt tijdens het bezoek van minister Asscher aan het Arbeidsmarktevent Drechtsteden. Vertegenwoordigers vanuit ondernemers, het Onderwijs en de Overheid spraken daar met elkaar over de stand van de arbeidsmarkt in de regio.

De kosten van Baanbrekend Drechtsteden
Baanbrekend Drechtsteden kost jaarlijks 3,6 miljoen. Hiervan wordt € 1,6 miljoen geïnvesteerd in opleidingen voor werkzoekenden en € 300.000 aan een resultaatafhankelijke fee aan Randstad. Een resultaatafhankelijke fee wordt overigens ook ingezet bij andere uitzendorganisaties wanneer zij mee willen doen met Baanbrekend.

De resultaten van Baanbrekend Drechtsteden
Vanaf de start in 2011 zijn 1.433 mensen via Baanbrekend vanuit de bijstand aan het werk gegaan. Jaarlijks stijgt het aantal plaatsingen. Dit jaar zijn tot en met september 471 mensen bemiddeld naar werk. De verwachting is eind dit jaar de 600 te realiseren. “Doordat mensen aan het werk zijn gegaan besparen we zo’n € 9,5 miljoen op de uitkeringskosten”, aldus regiobestuurder Bert van de Burgt.

De Drechtsteden bestaan uit de zes gemeenten Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht.