Alcoholcontrole politie controle alcoholALBLASSERDAM – De politie heeft  vrijdagavond 8 november bij een grote verkeerscontrole in Alblasserdam vijftien personen aangehouden. Aan het begin van de avond werd een alcoholcontrole gehouden op de Edisonweg; later verplaatsten de agenten zich naar de wrakkenplaats van Rijkswaterstaat langs de A15 bij de Noordtunnel. De controle werd met zo’n zestig agenten uitgevoerd.

Boetes
Tijdens de controle werd zoveel mogelijk verkeer dat over de A15 reed, naar de wrakkenplaats geleid. Daar moesten de bestuurders blazen en werd er aan de hand van het kenteken bekeken of iemand een extra check nodig had. Één vrouw raakte haar auto kwijt. Zij bleek nog 1200 euro aan boetes open te hebben staan. De auto is opgehaald tot een berger en wordt pas teruggegeven als de boetes zijn betaald.

Geslaagd
“Ondanks de regenachtige periodes kunnen we terugkijken op een geslaagde controle. Binnen een uur hadden we al acht arrestanten,” blikte Dany Ifrah van het Verkeershandhavingsteam rond 02.00 uur terug op de voorgaande uren.

Drugs
In het totaal werden er vijftien mensen aangehouden voor met name rijden met te veel alcohol in het bloed. Twee rijbewijzen werden ingevorderd, omdat de bestuurders veel te veel drank genuttigd hadden. De één blies 500 ugl blies, de ander 890 ugl. Verder hadden twee personen softdrugs bij zich. Zij worden binnenkort uitgenodigd door het CBR om te zie of zij nog wel geschikt zijn om veilig te rijden.

Wegmisbruikers
Een deel van de avond heeft een filmploeg opnames gemaakt voor een aflevering van ‘Wegmisbruikers’. De beelden worden in januari uitgezonden op SBS6.

BOB
Aan de controle werkten agenten uit Rijnmond, ZHZ en Haaglanden mee. De actie werd ondersteund door Veilig Verkeer Nederland(VVN). Medewerkers van VVN voorzagen zoveel mogelijk Bewust Onbeschonken Bestuurders (BOB) van een BOB-sleutelhanger en een folder.

 

Alcoholcontrole politie controle alcohol IMG_7111 [Desktop Resolutie] IMG_7087 [Desktop Resolutie] IMG_7080 [Desktop Resolutie] IMG_7077 [Desktop Resolutie] IMG_7074 [Desktop Resolutie] IMG_7071 [Desktop Resolutie] IMG_7067 [Desktop Resolutie] IMG_7037 [Desktop Resolutie] IMG_7022 [Desktop Resolutie] IMG_7017 [Desktop Resolutie] IMG_7004 [Desktop Resolutie] IMG_6994 [Desktop Resolutie] IMG_6971 [Desktop Resolutie] IMG_6932 [Desktop Resolutie] IMG_6928 [Desktop Resolutie]