kINDERDIJK 150000E BEZOEKERSKINDERDIJK – Een record aantal betalende bezoekers bezoekt dit jaar het Werelderfgoed Kinderdijk. Op vrijdag 8 november heeft Fatih Özdere, wethouder Economie, Toerisme en Cultuur van de gemeente Molenwaard, de 150.000ste bezoeker van het Werelderfgoed Kinderdijk gehuldigd. De wethouder heeft samen met Johan Mellegers, commercieel directeur van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (Swek), het echtpaar Shaw een sortering Kinderdijk-souvenirs overhandigd.Het echtpaar, uit Buffalo, New York, zijn passagiers van de Viking Forseti. Ze zijn dit jaar ook nog eens 60 jaar getrouwd. De heer en mevrouw Shaw varen vaker met de rederij. Het was hun eerste bezoek aan het molengebied. Het nieuwe schip is eigendom van Viking River Cruises, de grootste riviercruise-maatschappij van de wereld en vaste klant in Kinderdijk. In 2014 zullen ongeveer 500 Viking-schepen het molengebied aandoen, tweehonderd meer dan vorig jaar. De passagiers van de schepen lopen in groepen door het gebied, geleid door een vrijwilliger van Kinderdijk. Deze gids vertelt in het Engels over de achtergronden van het Werelderfgoed Kinderdijk. In 2013 is een start gemaakt met rondleidingen door plaatselijke vrijwilligers, tot grote tevredenheid van de bezoekers.

De toename van het aantal bezoekers is opmerkelijk, maar volgens het Werelderfgoed een logisch gevolg van de nieuwe aanpak in Kinderdijk en de grote inzet van alle betrokkenen. Er wordt ingezet op meer aanvoer van betalende bezoekers per schip ter ontlasting van de wegen rond Kinderdijk. Ook probeert het Werelderfgoed om toeristen voorafgaand aan hun bezoek een arrangement te laten boeken via de eigen website www.kinderdijk.nl.

De toename van het aantal betalende bezoekers betekent logischerwijs ook een toename in de opbrengsten voor het Werelderfgoed Kinderdijk. Opbrengsten die hard nodig zijn om Kinderdijk verder te ontwikkelen als Werelderfgoed, maar ook om het gebied te onderhouden en te behouden voor de toekomst.

kINDERDIJK 150000E BEZOEKERSkINDERDIJK 150000E BEZOEKERS1

Deel dit bericht via...