Persbericht Rondleiding Nedstaal 07112013ALBLASSERDAM – Deze week heeft de eerste rondleiding voor buurtbewoners en belangstellenden in de staalfabriek van Nedstaal in Alblasserdam plaatsgevonden. Zeven personen, variërend in de leeftijd van 23 tot 78 jaar mochten een kijkje nemen in de fabriek. Onder hen waren twee oud-medewerkers. “Afgaand op de reacties als ‘fascinerend’ en ‘een feestje’ kunnen de deelnemers en het bedrijf terugkijken op een geslaagde avond,” laat een woordvoerster van Nedstaal weten.

Aftap
De deelnemers kregen een bedrijfspresentatie en vervolgens een rondleiding door de fabriek. Als eerste werd een bezoek gebracht aan de walserij. Daar wordt het staal uit de fabriek uitgewalst in diverse afmetingen. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de staalfabriek zelf. De deelnemers hadden het geluk om een aftap mee maken. Dit is het proces waarbij het vloeibare staal uit de oven wordt overgegoten in een pan. Na een tweeënhalf uur durende rondleiding keerden de deelnemers, een hoop indrukken en informatie rijker, weer huiswaarts.

Rondleidingen
Zoals aangekondigd in ‘Hoogwaardig Staaltje’, het informatiebulletin voor omwonenden, organiseert Nedstaal rondleidingen voor geïnteresseerden. Er is momenteel nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de komende rondleidingen dit jaar. Vanwege de grote belangstelling staan voor 2014 nieuwe rondleidingen gepland. Aanmelden kan via deze link.

De eerste zeven buurtbewoners tijdens de rondleiding bij Nedstaal geflankeerd door Manager Arbo & Veiligheid, Piet Varkevisser (uiterst links) en directeur Operations van Nedstaal, Jan Henk Wijma (uiterst rechts). (foto: Nedstaal)

De eerste zeven buurtbewoners tijdens de rondleiding bij Nedstaal geflankeerd door Manager Arbo & Veiligheid, Piet Varkevisser (uiterst links) en directeur Operations van Nedstaal, Jan Henk Wijma (uiterst rechts). (foto: Nedstaal)