IMG_3054 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Schipperskoor  De Pontonniers uit Papendrecht heeft afgelopen weekend voor de derde maal in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam voor de derde keer een koren festival georganiseerd. Burgemeester Blase van Alblasserdam, die het korenfestival opende, ontpopte zich daarbij tot een geestdriftig dirigent; terwijl de burgervader van Papendrecht, de heer De Bruin, zich tijdens de afsluiting spontaan aansloot bij een polonaise.

Het talrijk aanwezige publiek heeft zich kostelijk geamuseerd en er werd uit volle borst meegezongen. Landvast was volledig uitverkocht en tijdens de finale ging het dak er figuurlijk af. Volgens de organisatie was het evenement ‘zeer geslaagd’.

Naast het organiserende koor is er ook medewerking verleend door de koren Barend Fox en Shantykoor Rotterdam, beide koren uit Rotterdam.  Het Binnenvaartkoor uit Dordrecht, het Shantykoor de Brulboei uit Zwijndrecht  en het Vrienden Smartlappenkoor uit Dongen. De zes koren zongen zeemansliederen en smartlappen.

IMG_3054 [Desktop Resolutie]

IMG_3022 [Desktop Resolutie] IMG_4175 [Desktop Resolutie] IMG_4198 [Desktop Resolutie]

20131103_170200 [Desktop Resolutie]