IMG_6544 [Desktop Resolutie]RIDDERKERK – De toestand van het 16-jarige meisje uit Berkenwoude, dat donderdag 31 oktober ernstig gewond raakte bij een ongeval op de snelweg bij Ridderkerk is in de afgelopen dagen verbeterd. De 16-jarige, die een dwarslaesie opliep, kan inmiddels haar armen weer bewegen en gaat volgende week naar een revalidatiecentrum.

Steun
Jeugdouderling Martin Padmos van de Hervormde Wijkgemeente van Bijzondere Aard in Krimpen aan den IJssel laat via deze website weten dat er ook vanuit de kerkelijke gemeente wordt meegeleefd met Corinda, haar ouders, vrienden en familie en catechisatiegenoten. “Wat is het leven broos! Wie daar geloofs- of levensvragen over heeft, kan een mail sturen naar Jeugdpastoraat@bwkrimpen.nl,” schrijft Padmos.

Over de kop
Het ongeval gebeurde donderdag 31 oktober op de verbindingsweg tussen de A16 en A15 bij Ridderkerk in de richting van Alblasserdam. Het meisje zat als bijrijdster in een pick-up van een bedrijf uit Oud-Alblas. Rond 16.15 uur sloeg het voertuig, dat door een 20-jarige man uit Alblasserdam werd bestuurd, over de kop. Het meisje schoot uit de auto en kwam deels onder de pick-up terecht. Een traumahelikopter kwam samen met ambulances, brandweer en politie ter plaatse om hulp te verlenen.

Onderzoek
Nadat het meisje was bevrijd, is zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder raakte tijdens het ongeval lichtgewond. Hij liep schaafwonden op. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Verkeersongevalspecialisten van de politie doen daar onderzoek naar.