IMG_1305-KopieALBLASSERDAM – Fietsenzaak Het Rijwielhuis aan de Van Hogendorpweg 10a in Alblasserdam wil uitbreiden. De buren van de fietsenwinkel, Reisbureau De Singel, ging onlangs failliet. Het kantoor is in de afgelopen weken leeggeruimd en het team van het Rijwielhuis hoopt de komende winter alle verbouwingswerkzaamheden te kunnen doen.

Kans
“We hebben ons oog laten vallen op het pand naast ons”, vertellen Corné den Hartog en Eliza Bustraan van de Alblasserdamse fietsenzaak. “Want ze zeggen altijd; het pand van de buren komt maar één keer vrij. Daarom willen we deze kans grijpen.” Helemaal zeker is het nog niet dat de uitbreiding van ongeveer 100 vierkante meter er komt. “De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar de intenties zijn bij beide partijen goed”, legt Corné uit.

ATB en racefietsen
Met de uitbreiding wil Het Rijwielhuis graag weer ruimte geven aan racefietsen en ATB. “We doen dat sinds enkele jaren niet meer, maar we zien ze graag terugkomen. We merken dat er steeds meer vraag naar is,” zegt Eliza.

Dubbel zo groot
Dankzij de uitbreiding wordt het Rijwielhuis -optisch gezien- dubbel zo groot. “Onze pui aan de voorzijde wordt eens zo lang, en de winkel krijgt daardoor een betere indeling. Allemaal voordelen voor ons”, weten Den Hartog en Bustraan.

Jubileum
Het Rijwielhuis bestaat in november tien jaar. Dit jubileum wordt in het voorjaar van 2014 gevierd, bij de start van het nieuwe fietsseizoen. “We gaan dit najaar nog wel flink opruimen, zodat we in het voorjaar ruimte hebben om feest te kunnen vieren met veel nieuwe merken en modellen.”