IMG_5845 (Kopie)ALBLASSERDAM – 34 mensen hebben in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober meegedaan aan een gamewedstrijd in Landvast in Alblasserdam. Voor de gelegenheid waren twee zalen van het cultureel centrum omgedoopt tot stadions en werd er met een Playstation 3 een competitie FIFA 2014 gespeeld. De wedstrijd, die gespeeld werd op de twee bioscoopschermen, ging rond middernacht van start en was rond zeven uur afgelopen. De tieners Bradley Dijk en Bjorn de Bruijn uit Alblasserdam bleken met hun team ‘Last Best’ de beste spelers te zijn en wonnen de Landvastbokaal.

Commentaar
Zeventien teams van twee personen deden vrijdagnacht mee aan de gamewedstrijd. Iedereen speelde, om het eerlijk te houden, met de voetballers van FC Barcelona “Doelpunt Lionel Messi! Aan deze voorsprong is nu niets meer te doen…,” luidde het commentaar van sportcommentator Evert ten Napel en voetbalanalyticus Youri Mulder tijdens één van de wedstrijden.

Kanonnenvlees
“Het is met dit live- commentaar net of je in een echt stadion zit,” vertelt Nico Treure, die samen met Alex Hammerstein het team Ford Wensveen vormde. De mannen van Wensveen waren veruit de oudste deelnemers. “In 1977 kocht ik mijn eerste Atari spelcomputer. We hebben veel game-ervaring en de afgelopen drie weken hebben we flink geoefend, alleen de jeugd blijkt toch meer handigheid te hebben,” glimlacht Treure. Teamgenoot Hammerstein vult aan: “Als je ziet wat die jongens kunnen… Hakjes en dergelijke en ze schieten de bal er nog in ook. We worden ingemaakt door kinderen van veertien/ vijftien jaar. Wij zijn gewoon kanonnenvlees haha.”

Groot succes
Volgens bioscoopmanager Ton Kroeze was het evenement een ‘groot succes’. “De gamewedstrijd werd georganiseerd in verband met het vijfjarig bestaan van Landvast en was volledig uitverkocht. We hebben iets dat we in de toekomst zeker willen herhalen. Ook is het mogelijk om de bioscoopzaal, buiten de voorstellingen om, af te huren om te gamen,” aldus Kroeze.

Joey Benschop (14) en Rieno Verheij (14) van het team De Zwerries, waren één van de jongste deelnemers.

Joey Benschop (14) en Rieno Verheij (14) van het team De Zwerries, waren één van de jongste deelnemers.

 

De tieners Bradley Dijk en Bjorn de Bruijn uit Alblasserdam bleken met hun team 'Last Best' de beste spelers te zijn en wonnen de Landvastbokaal.

De tieners Bradley Dijk en Bjorn de Bruijn uit Alblasserdam bleken met hun team ‘Last Best’ de beste spelers te zijn en wonnen de Landvastbokaal.

IMG_5826 (Kopie) IMG_5853 (Kopie) IMG_5860 (Kopie) IMG_5876 (Kopie)