IMG_1220 (Kopie)ALBLASSERDAM – SGP Alblasserdam heeft maandag 21 oktober in het MFC Maasplein in Alblasserdam aan tien mensen prijzen uitgereikt. Op de Adullam-markt op 7 september konden bezoekers een prijsvraag invullen. Op het Havenfestival op 21 september hield SGP Alblasserdam een enquête. Bij beide markten konden vijf deelnemers een prijs winnen.

Prijsvraag
De prijsvraag bevatte vragen over de SGP, haar standpunten, de raadsleden van de SGP en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De prijsvraag is gewonnen door Wendelien Twigt. Zij won een door SGP Alblasserdam verzorgd bezoek aan de Tweede Kamer met tien personen. Het bezoek zal in een van de komende maanden plaats vinden.

Boek en taart
De tweede prijs is gewonnen door de heer Henk Ruitenbeek. Hij kreeg van SGP-lijsttrekker Peter Verheij het boek ‘Woord houden’ van Kees van der Staaij overhandigd. Aan de andere drie prijswinnaars (Esther van Hemert, William van de Pol en familie Vlot) werd een taart voor het hele gezin overhandigd. Dit is een knipoog naar het speerpunt van de SGP ‘Vóór het gezin’. De SGP wil de positie van het gezin beschermen en verbeteren.

Enquête
De enquête tijdens het Havenfestival bevatte vragen over duurzaamheid, windenergie, luchtkwaliteit, voorzieningen in Alblasserdam, jongerenbeleid en lokale belastingen. De enquête draagt bij aan het beeld van SGP Alblasserdam over standpunten in de samenleving. De SGP vindt draagvlak onder de bevolking van groot belang en gebruikt de uitkomst van haar contacten in de samenleving om haar standpunten in de gemeenteraad vorm te geven. Zo pleitte raadslid Eric Boersma eerder met succes voor een  meetpunt luchtkwaliteit waarmee een beter beeld kan worden verkregen over de aanwezige vervuiling. De SGP wil vervolgens dat er een actieplan komt om de luchtkwaliteit in Alblasserdam te verbeteren. De vijf deelnemers die een taart gewonnen hebben zijn de heer Van Veen, Mevrouw Blouw, Mevrouw de Goeij, familie Van Den Burger en familie Van Hek. Laatstgenoemde familie heeft de taart geschonken aan de Jozua Gemeente Alblasserwaard.

Cijfer
Aan de deelnemers van zowel de prijsvraag als de enquête is gevraagd welk cijfer SGP Alblasserdam verdient voor haar inzet in de lokale politiek de achterliggende jaren. De deelnemers hebben de inspanningen van de SGP-raadsleden en SGP lijsttrekker Peter Verheij beloond met een gemiddelde van 8,2. SGP Alblasserdam is daar dankbaar voor. De videoboodschap van Lijsttrekker Peter Verheij kunt u hier bekijken.

IMG_1220 (Kopie)

IMG_1201 (Kopie) IMG_1203 (Kopie) IMG_1216 (Kopie) IMG_1222 (Kopie)