bomen helling AlblasserdamALBLASSERDAM – De populieren op de taluds langs de A15, voor de monding van de Noordtunnel bij Alblasserdam, worden tot aan de wrakkenplaats gekapt. Vanwege de verwachte weersomstandigheden wordt dit al in week 44 (vanaf 28 oktober) uitgevoerd. Voor de gekapte bomen, komen nieuwe terug. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Om goed te kunnen kappen, wordt de Helling in de avond- en nachtelijke uren gedeeltelijk afgesloten. Een omleiding zal worden aangegeven via verkeersborden. Bij extreem slecht weer worden de werkzaamheden een week uitgesteld.

De populieren tussen de A15 en de Helling in Alblasserdam voldoen volgens boomtechnisch onderzoek niet meer aan de veiligheidseisen. Uitdunnen van de bomenrijen is vanwege de slechte staat van de bomen geen optie.

Verkeersmaatregelen:
–      Maandag 28 oktober t/m donderdag 31 oktober tussen 20:00 – 05:00: afsluiting van de Helling, Alblasserdam uit, tussen de Edisonweg en de Grote Beer
–      Het verkeer vanuit Alblasserdam zal worden omgeleid via de Edisonweg richting de A15.
–      Het verkeer richting Alblasserdam zal geen hinder ondervinden.