Kelder brug over de noord Alblasserdam10ALBLASSERDAM – Het districtshoofd van Rijkswaterstaat komt deze week naar Alblasserdam om toelichting te geven op het hoge aantal storingen in de Brug over de Noord. Dat meldt wethouder Peter Verheij dinsdagavond 15 oktober tijdens de commissievergadering. Alleen in september en oktober kwam het al zes keer voor dat de Alblasserdamse Brug door storingen niet toegankelijk was voor het wegverkeer. De langste storing duurde ruim zes uur. “Hoewel het geen gemeentelijke verantwoordelijkheid is, hebben wij als Alblasserdammers wel last van de storingen,” zei Verheij.

Geen antwoord
Hij vervolgde: “Ik heb begin september contact gezocht met Rijkswaterstaat en dringende vragen gesteld. Ik heb gevraagd hoe het in elkaar zit en of de storingen mogelijk te maken hebben met de renovatie dan wel met eventueel achterstallig onderhoud. Daar heb ik nog steeds geen antwoord op gehad.”

Hogerop
Afgelopen weekeinde heeft Verheij, naar aanleiding van nieuwe storingen, opnieuw contact gezocht met Rijkswaterstaat. “Ditmaal heb ik het hogerop gezocht en heb het districtshoofd gebeld. Hij beloofde deze week toelichting aan de burgemeester en mij te geven op de situatie. Uiteraard hebben wij vooral belang bij de oplossing,” aldus Verheij.

Drie miljoen
De Brug over de Noord werd begin 2012 voor zo’n drie miljoen euro gerestaureerd en zou daarmee nog zo’n dertig à veertig jaar mee kunnen.