IMG_4798 [Desktop Resolutie]H’VELD-G’DAM – In een loods aan de Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam heeft zaterdag 12 oktober een brand gewoed. Daarbij is vermoedelijk asbest vrijgekomen. De brand bij de voormalige tegelhandel Modern, brak rond 16.00 uur uit in een loods van honderd bij vijftig meter. Al snel werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en ‘Grip1’. Tientallen brandweerlieden uit een groot deel van de regio werden opgeroepen om te blussen. Rond 19.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Het bedrijf bestaat uit drie loodsen, die vroeger werden gebruikt als showroom, opslagruimte en kantoorruimte. In het dak van de loods, dat heeft gebrand, zat zo goed als zeker asbest verwerkt. Om die reden gaf de brandweer tijdens de brand het advies om ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden. Toeschouwers werden op afstand gehouden en het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd.

Via Twitter laat de brandweer weten dat er in de omgeving onderzoek gedaan is naar mogelijk vrijgekomen asbest. Tot nu toe is er nog geen asbest aangetroffen. “Eventueel vrijgekomen asbest is alleen aanwezig op terrein waar de brand is,” aldus de brandweer. Het complex stond te koop voor bijna een half miljoen euro. De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eerder op de dag woedde er ook al een grote brand in Nieuwland. Twee loodsen brandden af. Daarbij kwam veel rook bij. Bekijk HIER de foto’s.

IMG_4798 [Desktop Resolutie]

IMG_4776 [Desktop Resolutie] IMG_4778 [Desktop Resolutie] IMG_4784 [Desktop Resolutie] IMG_4785 [Desktop Resolutie] IMG_4786 [Desktop Resolutie] IMG_4792 [Desktop Resolutie] IMG_4793 [Desktop Resolutie] IMG_4795 [Desktop Resolutie] IMG_4802 [Desktop Resolutie] IMG_4806 [Desktop Resolutie] IMG_4808 [Desktop Resolutie]