IMG_4708 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft zaterdag 12 oktober, samen met de ontwerpsters Bianca Laffeber(16) en Cherelva Hansum (12) het nieuwe logo van het leerwerkbedrijf SMILE in het Maasplein in Alblasserdam onthuld. Dit werd gedaan tijdens de opendag van het multifunctioneel centrum. ’s Middags werd door wethouder Cardon het nieuwe uitleencentrum van de bibliotheek geopend.

Idee achter het logo
Tijdens een schilderworkshop van het jongerenwerk is het idee ontstaan om een van de schilderijen te gebruiken als uitgangspunt voor het nieuwe logo voor leerwerkbedrijf SMILE. De makers van het schilderij, Cherelva en Bianca en hun ouders, zijn benaderd voor toestemming en hebben positief gereageerd. “We zaten tijdens een workshop te bedenken wat we zouden doen. We tekenden een smile en zijn daarmee verder gegaan. Ineens vroeg iemand of hij ons ontwerp mocht gebruiken voor het leerwerkbedrijf. Natuurlijk hebben we ‘ja’ gezegd,” vertelt Bianca. “Dat hadden we echt niet verwacht. Heel gaaf dit,” vindt vriendin Cherelva.

Leerwerkbedrijf SMILE
Per 1 maart 2013 is het leerwerkbedrijf in het MFC, dat mensen uit de sociale werkvoorziening traint en begeleidt naar werk, verzelfstandigd en verder gegaan onder de naam SMILE. Een naam die staat voor de plek waar mensen uit de sociale werkvoorziening de kans krijgen om met plezier te werken. Het nieuwe beeldlogo is bedoeld om de naam te versterken en de herkenbaarheid van de stichting te vergroten. “Hier wordt hard gewerkt, maar wel altijd met ene lach. Het logo past goed bij het leerwerkbedrijf,” aldus wethouder Verheij.

Uitleencentrum
In de middag werd het nieuwe uitleencentrum van de bibliotheek in het MFC geopend door wethouder Cardon. Het uitleenpunt is gerealiseerd dankzij een unieke samenwerking tussen SMILE leerwerkbedrijf en de Bibliotheek A tot Z.

IMG_4708 [Desktop Resolutie]IMG_4693 [Desktop Resolutie] IMG_4700 [Desktop Resolutie] IMG_4713 [Desktop Resolutie] IMG_4716 [Desktop Resolutie] IMG_4717 [Desktop Resolutie] IMG_4719 [Desktop Resolutie] IMG_4742 [Desktop Resolutie] MFC Maasplein Rommelmarkt

IMG_4736 [Desktop Resolutie]

De leerlingen en docent van FamilySports Dans & Fit gingen maar wat graag op de foto. FamilySports Dans & Fit is een kleinschalige sportschool in Alblasserdam. De lessen worden in groepsverband gegeven aan kinderen en volwassenen.