IMG_3316 (Kopie)ALBLASSERDAM – Rijschoolhouder Ap Otto uit Hendrik-Ido-Ambacht en gedragsspecialist Jolanda Verboom van 12Fly uit Alblasserdam, starten met het geven van autotheorietrainingen. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren die moeite hebben met leren en voor jongeren met faalangst. De lessen worden door Jolanda gegeven met behulp van mindmaps. Ap Otto sluit, als het cursisten zijn die ook bij hem lessen, daar met zijn autorijlessen, in de praktijk op aan. Een training duurt negen weken en vindt éénmaal per week in de avond plaats.

“Ik merk regelmatig dat leerlingen moeite hebben met het halen van hun autotheorie-examen,” vertelt Ap Otto. “Ze kunnen vaak niet bij iemand terecht die hen kan helpen bij het leren. Jolanda gaat met hen aan de slag en ik sluit mijn lessen, als het leerlingen van mij zijn, aan op wat zij bij Jolanda leren.”

Mindmaps
Jolanda Verboom kreeg vaker vragen over het leren van de theorie voor het autorijexamen. “Iemand vroeg me om te helpen. Ik heb het theorieboek toen omgetoverd in mindmaps. De persoon was al vier keer op geweest voor het examen en het lukte maar niet. Na het leren via de mindmaps lukte het in één keer.” (Een mindmap is een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema.)

Negen avonden
De training wordt verdeeld over negen avonden en wordt door Jolanda gegeven in de praktijkruimte van 12Fly aan de Da Costastraat in Alblasserdam. De gewone training duurt anderhalf uur per avond en de training voor mensen met faalangst duurt twee uur. Er wordt gestart met maximaal zes deelnemers bij de normale training en vier bij de training voor deelnemers met faalangst. “Het moet heel kleinschalig blijven, zodat mensen niet buiten de boot vallen,” vindt Verboom.

Opgeven
Opgeven voor de cursus kan zowel via Jolanda als Ap. De rijschoolhouder is bereikbaar op het nummer 078-6812302 en via het mailadres info@autorijschoolotto.nl Jolanda is bereikbaar op het nummer 0620631175 en het mailadres jolandaverboom@12fly.nu

Benodigdheden
Voor de cursus is behalve pen en papier geen materiaal vereist. Jolanda: “Deelnemers schrijven namelijk zelf mee, waardoor ze uiteindelijk hun eigen theorieboek hebben.”

IMG_3316 (Kopie)

IMG_3304 (Kopie)