IMG_4546 [Desktop Resolutie]OUD-ALBLAS – Klankbordgroep Oud-Alblas heeft dinsdag 8 oktober bijna 700 handtekeningen overhandigd aan de directievoorzitter van de Rabobank Merwestroom in de Kerkstraat. De groep wil graag dat de geldautomaat in het dorp behouden blijft. De bank wil de automaat rond 24 december weghalen in Oud-Alblas omdat er onvoldoende gebruik gemaakt van zou worden. Tijdens de overhandiging van de opgehaalde handtekeningen, bleek dat de pers niet welkom was in het pand van de Rabobank. De medewerkers wilden niet dat er foto’s werden gemaakt in verband met portretrecht.

Trefpunt
De delegatie van de Klankbordgroep, te weten Lammy Timmer, Hans Hardam, Gert Penning en Piet Mes, besloot om dan maar buiten voor het pand een foto te laten maken. Later zijn de handtekeningen alsnog, zonder pers, overhandigd. De groep vertelde daarbij aan de medewerkers van de Rabobank dat veel Oud-Alblassers boos en teleurgesteld zijn in de Rabobank. “Is het mogelijk om een automaat in de bijvoorbeeld het nieuwe Trefpunt te plaatsen?,” opperde Lammy Timmer. De bank wilde echter geen beloftes doen.

Schandalig
Later in het betoog vertelden de klankbordgroepleden: “Er zijn zelfs mensen die om deze kwestie overstappen naar een andere bank. Het is schandalig, belachelijk en triest . De bank is van de boeren rijk geworden (boerenleenbank), maar nu hebben ze de dorpen blijkbaar niet meer nodig.”

Alblasserwaard
Het is de bedoeling dat er behalve in Oud-Alblas ook in Streefkerk, Ameide, Noordeloos, Arkel, Nieuwpoort, Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf automaten worden weggehaald en kantoren worden gesloten. Of en zo ja wanneer de bank met een reactie komt, is nog onduidelijk.

Dinsdagavond 8 oktober wordt in de Kat in de Wilg in Oud-Alblas een besloten bijeenkomst gehouden over onder meer de geldautomaten in de regio.

Leden van de Klankbordgroep met van links naar rechts: Piet Mes, Gert Penning, Lammy Timmer en Hans Hardam.

Leden van de Klankbordgroep met van links naar rechts: Piet Mes, Gert Penning, Lammy Timmer en Hans Hardam.