Nieuwland 019ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam, wethouder Kees Koppenol van de gemeente Papendrecht en bestuurder René Cruijsen van Waterschap Rivierenland hebben maandagmiddag 7 oktober letterlijk hun steentje bijgedragen aan het drooghouden van bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. De partijen legden met een graafmachine de stenen neer van de nieuwe voorlandkering. De innovatieve kering moet de ondernemers de komende jaren gaan beschermen tegen hoog rivierwater.

Trots
Rene Cruijsen Waterschap Rivierenland is blij met de kering: “Na tientallen jaren, zijn wij als waterschap blij dat deze innovatieve voorlandkering nu bijna gereed is. Samen met de projectleider(s), de aannemer en de gemeenten hebben we deze goedkopere maar vooral innovatieve kering kunnen realiseren. Deze kering is een mooi voorbeeld hoe innovatie in de praktijk toegepast kan worden. Als eigenaar en beheerder van deze kering zijn wij daar trots op!”

Droge voeten
Wethouder Verheij van Alblasserdam noemde de afronding van de werkzaamheden een ‘belangrijke mijlpaal’. “Droge voeten is een belangrijke randvoorwaarde om te ondernemen in buitendijks gebied,” aldus Verheij.

Waterhuishouding
De gemeenten Alblasserdam en Papendrecht, Waterschap Rivierenland en projectontwikkelaar Hak BV werken gezamenlijk aan het aanpassen van de voorlandkering, de waterhuishouding en de ecologische zone in de als bedrijventerrein ontwikkelde polder Nieuwland. Op zo’n manier dat het voldoet aan de meest actuele eisen en wensen. Aannemer Hak BV bracht in het afgelopen jaar een nieuwe innovatieve dijksteen op de dijk aan die de golfenergie absorbeert. Een veilige situatie is volgens de gemeenten nu gegarandeerd. Foto’s: Pieter van den Berg.

 

Nieuwland 010 Nieuwland 011 Nieuwland 016 Nieuwland 019

voorlandkering nieuwland