IMG_4003 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Zaterdag 5 oktober werd in Alblasserdam voor de zevende keer een speciale verwendag georganiseerd voor (ex) kankerpatiënten en mensen die in hun omgeving met de ziekte te maken hebben (gehad). De dag werd, dankzij de inzet van de vrijwilligers, een groot succes. Bijna veertig man kwam naar het IJsclubgebouw aan het Kortland, om zich in de watten te laten leggen. “Het is uit de kunst. Ik vind het geweldig wat de vrijwilligers allemaal voor ons doen en  geniet met volle teugen,” vertelt mevrouw Steehouwer uit Alblasserdam.

Kleinschaliger
De andere gasten konden de verwendag ook erg waarderen. “Ik heb een massage gehad en ben opgemaakt. Het is heel prettig en goed geregeld,” concludeert Gerda Kassels, wier vader onlangs is overleden. Zus Wilma is het daar mee eens en zegt: “Het is fijn dat je een praatje kan maken met andere mensen. Al moet je wel oppassen dat het niet te beladen wordt.” Ook gast Frances Brienen was tevreden: “Dit is veel kleinschaliger dan bijvoorbeeld bij de Daniël den Hoed in Rotterdam. Het is hier een stuk persoonlijker. Daardoor is het makkelijker om contact met elkaar te leggen en met elkaar te praten.”

Nog nooit zo druk
De verwendag werd georganiseerd door  pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ uit Alblasserdam. Zij werd de hele dag bijgestaan door acht vrijwilligers. Het was de zevende keer dat de Alblasserdamse onderneemster de verwendag organiseerde. “Maar nog nooit was het zo druk als dit jaar. Hier doen we het voor,” zegt Saskia.

Muziek
Gasten konden zich laten verwennen door zich bijvoorbeeld te laten opmaken. Verder waren er een fysiotherapeute, een reikimaster en een kapster aanwezig. Hans van der Ent van de muziekschool uit Kinderdijk zorgde samen met Saskia en Dylan Jongeneel voor livemuziek. Tussen de middag werden er zelfgebakken pannenkoeken gegeten.

Sponsors
De verwendag werd gesponsord door Hans van der Ent uit Kinderdijk, ‘t Kaasmes, Fiore Bloemen en Bakker De Heer uit Alblasserdam. Vanuit Papendrecht sponsorde bloemist Cees Commandeur. En vanuit Hendrik-Ido-Ambacht werd de dag gesponsord door Heat Master BV. Dankzij hun bijdrage was de toegang voor de (ex) kankerpatiënten gratis.

IMG_4046 [Desktop Resolutie] IMG_4026 [Desktop Resolutie] IMG_4006 [Desktop Resolutie] IMG_4003 [Desktop Resolutie] IMG_3998 [Desktop Resolutie] IMG_3997 [Desktop Resolutie] IMG_3995 [Desktop Resolutie] IMG_3992 [Desktop Resolutie] IMG_3990 [Desktop Resolutie] IMG_3989 [Desktop Resolutie] IMG_3982 [Desktop Resolutie] 20131005_145057 [Desktop Resolutie]